Kohtaamisia-asukaslehti ilmestyi heti vuoden alussa. Lehdessä pyydettiin lukijoita kertomaan, mikä on heidän mielestään lehden paras juttu. Vastauksia tuli mukavasti reilut kaksikymmentä. Palkinnoksi vastaajille on toimitettu Vilkku -fillarikalenteri.

Tammikuun Kohtaamisia-lehden kiinnostavin juttu vastaajien mielestä oli Kuopion vanhuspalveluista kertova juttu ”Ikäihmisten hoidossa syntyy kiintymystä puolin ja toisin”, jota äänestettiin eniten. Jutussa kiiteltiin myös sen helppolukuista ja mielenkiintoista osioita ”Vanhuspalvelut lukuina”. Vastaajat toivoivat myös lisää ikäihmisten haastatteluja.

– Olisi kiva lukea haastatteluita ikäihmisistä, joissa kerrotaan juuri haastateltavan elämän kulusta ja mitä se on nyt. Nykyisyyttä ymmärtää paremmin, kun tiedossa on historiaa, eräs vastaajista kertoo.

Muita eniten ääniä saaneita juttuja olivat varhaiskasvatuspalveluista kertova ”Elinikäisen oppimisen kivijalka”, Ilmastoystävällistä elämää Kuopiossa ja Kuopion museossa avautuva Leonardo da Vincin Ihmeellinen Maailma – näyttely.

Yksittäisiä ääniä saivat lisäksi mm. jutut Musiikki näkyy ja kuuluu Kuopiossa, huippuviulisti Lila Watanaben haastattelu, Kuopiossa asukkaiden osaaminen valjastetaan yhteiseen hyvään, Liikkisranneke sekä ulkoliikunnasta kertovat jutut.

Kuopion uusi tiedon ja taidon kortteli, pääkirjaston ja museon yhdistävä Kantti kiinnosti myös lukijoita. Mediataiteilija Charles Sandisonin tekemästä taideteoksesta ”Sanat heräävät eloon Kuopion” -juttu sai eräänkin vastaanottajan toteamaan, että ”Tämä taideteos on ehdottomasti käytävä kokemassa!”

Lehden tiedoista poiketen, Kantin avajaiset siirtyivät koronatilanteen vuoksi pidettäväksi 15.4.2021, jolloin avautuvat vaihtuvien näyttelyiden tila, työpajatilat, museokauppa sekä Kahvila Kantti. Luonnontieteelliset ja kulttuurihistorialliset perusnäyttelyt avautuvat vuoden vaihteessa 2021 -2022.

Mikäli et ole vielä tutustunut Kohtaamisia-lehteen, lehti löytyy myös sähköisenä versiona osoitteessa  www.kohtaamisiakuopio.fi. Verkkoversiossa voit myös kommentoida ja kertoa oman suosikkijuttusi ja jakaa artikkelin kavereillesi.  Käytä some-kanavissa aihetunnisteita #Kuopio ja #Kohtaamisiakuopio.