Niiralaan valmistuva uusi uimahalli otetaan käyttöön elokuussa 2020. Jatkossa saman katon alta löytyvät niin jäähalli ja uimahalli kuin ravintola ja kahvilakin.

Kuopion Niiralassa sijaitsevien uima- ja jäähalli sekä pysäköintipalveluiden vuosina 2018 – 2020 toteutettava laaja Kuntolaakso-kehittämishanke lähenee loppuaan. Kuopion pysäköinti Oy:n hallinnoima uusi 350-paikkainen parkkitalo avattiin elokuussa 2019 ja pian valmistuu myös jäähallin yhteyteen rakennettava uimahalli.

 – Uimahallin aulassa on kahvio, jossa vastataan myös hallin aulapalveluista, sanoo Kuntolaakson uima- ja jäähallin palveluista vastaava työnjohtaja Antti Riekkinen Kuopion kaupungin liikuntapaikkapalveluista.

Tarve uudisrakennukselle tuli vanhan uimahallin tilojen saavuttua käyttöikänsä päähän. Eri vaihtoehtoja punnitessa päätettiin, että vanha uimahallirakennus puretaan pois ja jäähalli peruskorjataan. Käytännössä remontti vaikutti jäähalliin siten, että hallin katsomokapasiteetti kasvoi lähes 300 paikalla 5300 katsojaan. Samalla kaukalon leveys kapeni pari metriä areenamaisemman vaikutelman saavuttamiseksi.  Uusi uimahalli tulee puolestaan olemaan reilut kaksi kertaa suurempi kuin edeltäjänsä yli 2000 neliön allaspinta-alallaan. Allasvaihtoehtoja löytyy jatkossa koko perheen tarpeisiin.

– Halliin tulee poreallas, lasten kahluuallas, kylmävesiallas, monitoimiallas, lasten- ja opetusallas, hyppyallas sekä 10-ratainen ja 50-metrinen allas.

Myös saunavaihtoehdot laajenevat, kun sekä miesten että naisten puolella on jatkossa vara valita kolmen eri saunatyypin väliltä.

– Perinteisten saunojen lisäksi hallista löytyy aromasauna, missä on mahdollisuus nauttia vaihtuvista tuoksulöylyistä. Saunojen ilmankosteuksia on mahdollista säätää mekaanisesti asiakkaiden toiveiden mukaisiksi, Riekkinen sanoo.

Teksti: Maiju Korhonen
Kuva: Kuntolaakso-hanke