Pelimannivirtuoosit tuovat lavalle riemastuttavaa energiaa

Syyskuussa Kuopion kaupunginorkesterin sointiin yhdistyy energinen kansanmusiikki, kun se esiintyy yhdessä kansanmusiikkiyhtye Friggin kanssa. Kansanmusiikin johtotähtiin kuuluva Frigg lähtee syksyllä ensimmäistä kertaa kiertämään Suomen orkestereita omalla ohjelmistollaan, josta Suomen huippusovittajat ovat luoneet upouusia versioita. Jaakko Kuusiston johtama Kuopion Musiikkikeskuksen konsertti on uuden ohjelman ensimmäinen esitys.

Palkittu kansanmusiikkiyhtye on eloisuudellaan ja riemastuttavilla keikoillaan levittänyt energiaa ympäri maailman ja tullut laajalti tunnetuksi yhtenä Suomen kaikkien aikojen menestyneimmistä kansanmusiikkiyhtyeistä. Frigg yhdistelee musiikissaan pohjoismaista perinnettä ja Americanaa omaperäisellä tavalla, jota kuvaamaan maailmanmusiikkimedia on kehittänyt termin nordgrass viitaten yhtyeen bluegrass-vaikutteisiin. Alun perin suomalais-norjalaisena aloittanut yhtye on muuttunut kokonaan suomalaiseksi, mutta pohjoismaiset piirteet ovat edelleen vahvat. Skandinaavisessa mytologiassa Frigg tarkoittaa jumaläitiä ja hedelmällisyyden ja avioliiton jumalatarta.

Lähes kahdenkymmenen vuoden ajan toimineen seitsikon instrumentteihin kuuluvat neljän viulun lisäksi kitara, cittern, mandoliini sekä kontrabasso.

Juho Kivivuori, kontrabasso
Esko Järvelä, viulu
Petri Prauda, mandoliini, säkkipilli ja cittern
Anssi Salminen, kitara
Alina Järvelä, viulu
Tommi Asplund, viulu
Tero Hyväluoma, viulu

FRIGG KIERTUEELLA
Pe 13.9. klo 19 Kuopion Musiikkikeskus
Liput: 35 € permanto / 30 € parvet ja ryhmät väh. 20 hlöä / 11 € lapset ja opiskelijat. S-etukortilla 32 € permanto / 27 € parvet ja ryhmät väh. 20 hlöä.

Lipunmyynti: www.lippu.fi sekä Kuopion Musiikkikeskus, Kuopion kaupunginteatteri, Kuopio Info, Sokos Kuopio ym. Lippupisteen valtakunnalliset myyntipisteet, R-kioskit (vain lunastus tapahtumanumerolla).

www.kuopionmusiikkikeskus.fi
Facebook | Instagram | Youtube

www.kuopionkaupunginorkesteri.fi
Facebook | Instagram | Youtube