Tapahtumassa luvassa mm. anime- ja pelimusiikkia sekä tribuuttinäytelmä

Kuopion Musiikkikeskuksella on jo pitkät perinteet kesäisistä animetapahtumista, jotka täyttävät keskustan värikkäillä puvuilla ja iloisella fiiliksellä. Ensimmäinen kuopiolainen animetapahtuma Nekocon järjestettiin vuonna 2006, ja tapahtumia on sen jälkeen järjestetty 2011-2017 vuosittain. Kävijöitä tapahtumaan on riittänyt jopa 3000 nuorta.

Monen kuopiolaisen suruksi Animecon-tapahtumaa ei järjestetty vuonna 2018 Kuopiossa Musiikkikeskuksen remontin vuoksi, mutta taas tänä vuonna Kuopiossa voidaan nauttia upeasta ohjelmasta. ”Tämän vuoden uutuutena on kuopiolaisen Roosa Räsäsen taiteilemat sarjakuvat, joilla tapahtuman rakentamista on kuvattu. Sarjakuvissa Nekoconin maskotit touhuavat kaikenlaista hassua ja kommentoivat välillä myös kuopiolaisia tapahtumia”, iloitsee Nekoconin pääjärjestäjä Lassi Väänänen.

Sarjakuviin voi tutustua tästä

Nekoconista on tehty myös animaatio, johon osallistui ääninäyttelijöinä paikallinen nuorisoyhdistys KAMY. 

Kuopiolaiset animetapahtumat ovat aina pyrkineet tuomaan esille nuorten kulttuuria, eikä tämäkään vuosi ole poikkeus. Tapahtumassa kuullaan mm. Kuopion kaupunginorkesterin animemusiikkikonsertti, Sinfinian-yhtyeen pelimusiikkikonsertti sekä upea vapaaehtoisproduktion tuottama tribuuttinäytelmä 20 vuotta täyttävälle Digimon Adventurelle, Valitut lapset – Digimon-näytelmä. ”Valittujen lasten ensi-ilta oli Mikkelin teatterissa 18.5. ja esitys kiertää Nekoconin jälkeen ympäri Suomea”, Lassi Väänänen kertoo. ”Lisäksi Nekoconissa koetaan tuttuun tapaan useita anime- ja mangaluentoja, pelihuoneita, turnauksia, cosplaykilpailuja ja paljon muuta mukavaa.”

NEKOCON
Pe 13. – La 14.7. Kuopion Musiikkikeskus
Lisätietoa: nekocon.fi
Facebook | Instagram | Twitter

HUOM!
LIPUNMYYNTI NEKOCONIIN JA LISÄTIETOA TAPAHTUMASTA: www.nekocon.fi

Lipunmyynti: www.lippu.fi sekä Kuopion Musiikkikeskus, Kuopion kaupunginteatteri, Kuopio Info, Sokos Kuopio ym. Lippupisteen valtakunnalliset myyntipisteet, R-kioskit (vain lunastus tapahtumanumerolla).

www.kuopionmusiikkikeskus.fi
Facebook | Instagram | Youtube

www.kuopionkaupunginorkesteri.fi
Facebook | Instagram | Youtube