Teksti: Jarmo Seppälä

Siikarantaan on jo rakennettu merkittävää matkailun ja vapaa-ajan palvelujen liiketoimintaa. Maamerkkinä on Matkailukeskus Saana, joka houkuttelee myös muiden palvelujen, kuten Bellanpuiston citygolfin, äärelle.

Matkailukeskus Saana lyö uudella tyylillä lisää löylyä kuopiolaiseen matkailu- ja palvelutarjontaan. Upea sijainti ja upea arkkitehtuuri Kallaveden rannalla sekä uudentyyppiset palvelut ovat yksi Kuopion uusista, ympärivuotisista vetonauloista.

Saanassa on noin 30-paikkainen yleissauna, Kallaveden rannassa oleva savusauna sekä omalla oleskelutilalla ja terassilla varustettu tilaussauna. Sisäporealtaan lisäksi alueella on ympäri vuoden avoinna olevat ulkoaltaat ja uintimahdollisuus järvessä.

Kuopion Saanan toimitusjohtaja Pekka Laasonen esittelee ylpeänä myös uusia ravintolapalveluja:

– Tilausravintolan lisäksi tarjolla myös lounasruokaa. Ruokalistasta vastaa huippukokki Anssi Kantelinen. Rakennuksessa on terassit kahdessa kerroksessa.

Alueella on tarjolla lähes sata ilmaista pysäköintipaikkaa. Saana on houkutteleva levähdyspiste myös vierasveneilijöille. Laituritilaa on riittävästi ja alueelle on tulossa myös polttoaineenjakelupiste ja veneiden huoltopalveluja.

Saanasta on tulossa myös tapahtumien ja kokousten pitopaikka. Esimerkiksi valtakunnallista saunapäivää vietetään Saanassakin, ja heinäkuun viimeisenä viikonloppuna lahdella järjestetään moottoriveneiden SM-osakilpailu. Kuopio-Tahko-markkinoinnin kautta Saana tavoittelee myös kansainvälisiä asiakkaita.

– Meillä on myös vireillä esimerkiksi työpaikan toiminnallisia tyky-paketteja yhdessä muiden palveluyritysten kanssa, Laasonen mainitsee.

Saana-hankkeen toimijoita ovat muun muassa Kimmo Timonen, Raimo Sonninen, Heikki Vienola, Juha Heinonen, Tuomo Rissanen, Vararengasravintolat Oy, Maalaus ja saneeraus Konttinen Oy ja RPS Brewing Oy.

Citygolfia Kallaveden äärellä

Bellanpuiston citygolf Kallaveden rannalla Siikarannassa soveltuu niin yksittäisille pelaajille, perheille kuin kaveri- ja työporukoille.

Citygolfkenttä on Matkailukeskus Saanan naapurissa hyvien kulkuyhteyksien äärellä. Tekonurmikentän alueelle on sijoitettu kiviä ja istutuksia eli alueella on golfkenttätunnelma.

– Rata on 18-reikäinen, ja yhden väylän pituus on noin kymmenen metriä. Jokaisella väylällä on esikuvansa maailman tunnetuimmilla golfkentillä. Tähän samaan sarjaan ovat päässeet myös kaksi väylää Tahkonlta ja Tarinaharjulta, Jaana ja Antti Pakkala Bellanpuistosta esittelevät.

Pelimaksuun sisältyvät maila, pallo ja tulosten merkitsemistä varten tuloskortti. Vuoroa ei tarvitse varata etukäteen, ja pelaamaan pääsee yksin tai ryhmässä. Sopiva ryhmäkoko on kahdesta viiteen pelaajaa.

Alueen keskellä on 50-paikkainen kesäterassi, kahvilakioski sekä pieni myymälä.

Pelien välillä voi istuskella terassilla vaikkapa virkistäviä kesäjuomia siemaillen. Koko radan kiertäminen esimerkiksi neljän henkilön ryhmällä vie noin 1,5 tuntia.

– Teemme tiivistä yhteistyötä alueen muiden matkailu- ja vapaa-ajan toimijoiden kanssa. Esimerkiksi työpaikan virkistyspäivänä meillä voi pelata yhtä aikaa 10–70 henkilöä ja sen jälkeen heille voi olla tarjolla lounas tai illallinen Saanan ravintolassa.

– Citygolf on myös hyvä perhelaji ja sopii kaikenlaisille pelaajille ikään tai taitoon katsomatta.

Täydellinen kesäpäivä on kierros citygolfia Kallaveden rannalla. Tarjolla on siis kesäkeidas kaikille, Pakkalat kuvailevat.

Bellanpuisto on helposti saavutettavissa niin henkilöautolla, bussilla, veneellä, laivalla Matkustajasatamasta tai vaikka kaupungin uusilla sähköavusteisilla Vilkku-polkupyörillä.

Bellanpuisto on avoinna kesä-, heinä- ja elokuussa päivittäin ja syyskuussa viikonloppuisin.

Lisätietoja:

www.bellanranta.fi
www.kuopionsaana.fi
www.bellanpuisto.fi