Pelifaneille myös Mini Game Expo ja peliseminaari

Kuopion kaupunginorkesteri esittää kapellimestari Atso Almilan johdolla kaikkien aikojen suosituimpien pelien tunnussävelmiä keskiviikkona 13.11. klo 19. SCORE – ORCHESTRAL GAME MUSIC  -konsertin solistina laulaa sopraano Sabina Zweiacker ja konsertin juontaa peli- ja elokuva-asiantuntija Orvar Säfström. Kuopion Musiikkikeskuksessa on myös koko päivän kestävä pelitapahtuma sekä Savonia-ammattikorkeakoulun järjestämä pelialan seminaari.

Konsertti on ainutlaatuinen ja fantasiantäyteinen löytöretki sinfonisen pelimusiikin maailmaan niin intohimoisille aktiivipelaajille kuin muillekin kuulijoille. Yleisö viedään seikkailuun läpi klassikkopelien ja pelimusiikin historian. Halo on yksi pelihistorian menestyneimmistä pelisarjoista ja pelin konsertissa kuultava tunnusmusiikki klassikko jo itsessään – samoin kuin Nobuo Uematsun säveltämä musiikki Final Fantasy -peleihin. Assassin’s Creed: Black Flag -musiikin myötä matkataan merirosvojen seikkailuihin Karibialle ja The Last of Us -pelin tunnelmiin kuljettaa koskettava kappale All Gone (No Escape), jonka on säveltänyt moninkertainen Oscar-voittaja Gustav Santaolalla (mm. musiikki elokuviin Brokeback Mountain, Babel). Ainutlaatuisia retropelien klassikoita, kuten Sonic the Hedgehog tai toimintasankari MegaMan, ei ole unohdettu.

Sopraano Sabina Zweiacker tunnetaan upeista pelimusiikkitulkinnoistaan – hän laulaa konsertissa mm. Journey-pelistä tutun, viidellä eri kielellä kirjoitetun kappaleen I Was Born for This, jonka teksti on kokoelma poimintoja eri historiallisista dokumenteista ja runoteoksista sekä The Dragonborn Comes, jota bardit laulavat pelissä The Elder Scrolls: Skyrim. Konsertin isäntänä toimiva Orvar Säfström on ruotsalainen peli- ja elokuva-asiantuntija.

Pelipäivän aloittaa Auditoriossa klo 9 Savonia-AMK:n koordinoiman Games for Health Finland -verkoston järjestämä peliaiheinen seminaari. Seminaarissa pohditaan mm. miten pelit ja pelillisyys näkyvät jokapäiväisessä elämässämme, miten pelillisyyttä voidaan hyödyntää yhteiskunnan eri alueilla ja miten pelillisyyden avulla voidaan luoda toimintamalleja ja yhteisöjä. Seminaariin on vapaa pääsy, mutta osallistuminen edellyttää rekisteröitymistä. Ilmoittautuminen alkaa ja puhujat julkistetaan syyskuussa. Seminaarin jäjrjestää Savonia-AMK / Games for Health Finland -verkosto, lisätietoja: tiina.arpola@savonia.fi.

Mini Game Expo avautuu lämpiötiloissa klo 11 ja on avoinna aina illan konsertin väliajan loppuun saakka. Pelitapahtumassa paikalliset toimijat esittelevät pelejään ja toimintaansa. Päivän aikana on mm. mahdollisuus testailla videopelejä, kokea virtuaalitodellisuutta, saada tietoutta pelialan koulutusmahdollisuuksista ja sekä neuvoja vastuulliseen pelaamiseen. Mukana ovat mm. IGDA Finland Kuopio Hub, 3D Talo, Pelituki (Kuopion kriisikeskus), Riveria Peliala, Kamina Dimension, Jesse Makkonen, Rx3 Studio, Empires Not Vampires Entertainment. Pelipäivään on vapaa pääsy.

Liput konserttiin: 33 € permanto / 27 € parvet, eläkeläiset ja ryhmät väh. 20 hlöä / 11 € lapset alle 16v, opiskelijat, varusmiehet ja työttömät.

Lipunmyynti: www.lippu.fi sekä Kuopion Musiikkikeskus, Kuopion kaupunginteatteri, Kuopio Info, Sokos Kuopio ym. Lippupisteen valtakunnalliset myyntipisteet, R-kioskit (vain lunastus tapahtumanumerolla).

www.kuopionmusiikkikeskus.fi
Facebook | Instagram | Youtube

www.kuopionkaupunginorkesteri.fi
Facebook | Instagram | Youtube