La 31.8. klo 14: Ohjelmallinen risteily Kallavedellä Kuopion laulujuhlien 1891 hengessä.
Luvassa musiikkiesityksiä, puheenvuoroja ja keskustelua, mukana myös Minna Canthin seura ja Vestäjät. Varauksen risteilylle ovat jo tehneet Minna Canth, Juhani Aho, Jean Sibelius ja piispa Johansson.

Ke 18.9. klo 19: Lugano Percussion Ensemble feat. Shon ystävät, Kuopion Musiikkikeskus.
Kamarimusiikkiseura on yhteistyökumppanina Sho Music Festivalin järjestämässä massiivisessa konsertissa, kun lavalle nousevat lyömäsoitinyhtye Lugano Percussion Ensemble, Amigasa-trio sekä pianistit Wataru Hisasue ja Irina Zahharenkova. Säveltäjäniminä ovat John Cage, Maurice Ravel, Mathias Steinauer, Pasi Lyytikäinen, André Jolivet ja Béla Bartók.

Su 6.10. klo 16 Kirkastettu yö, Kuopion kaupungintalo.
Arnold Schönbergin jousisekstetto Verklärte Nacht on kamarimusiikkikirjallisuuden helmi ja sen esittävät konsertissa viulistit Heli Untamala ja Sanna Haverinen, alttoviulistit Anfisa Troitskaia ja Johan Höglind sekä sellistit Heidi Miettunen ja Tuomas Untamala. Lisäksi kitaristi Mikko Siirola esittää viulisti Soila Häkkisen kanssa Erik Bergmanin teoksen Janus sekä sellisti Sanna-Kaisa Ruopan parina Kalevi Ahon Partitan.

Su 27.10. klo 16 Valloittavat vastakohdat, Kuopion keskusseurakuntatalo.
Pianotriojen maailmaan johdattavat kokeneet taiteilijat ja pedagogit Andrey Nikulin (viulu), Timo Törmä (sello) ja Jaakko Untamala (piano), ohjelmassaan Joseph Haydnin all´ Ongarese ja Antonín Dvořákin Dumky. Lisäksi Tuomas Setälä (käyrätorvi) ja Jari Tyni (piano) esittävät Francis Poulencin Elegien ja Franz Straussin Nocturnon.

Su 3.11. klo 15 Musiikkia Nummella, Nilsiän kirkko.
Lausuntataiteilija Ulla Miettusen sekä kuopiolaisten muusikoiden, Leena Toivasen (piano), Marjo Suhosen (viulu) ja Heidi Miettusen (sello) rakentamassa konserttikokonaisuudessa Lassi Nummen runot käyvät vuoropuhelua pianotrion soittamien teosten kanssa. Runojen sisällöt – ihmisen suhde itseensä ja toiseen ihmiseen sekä ympäröivään todellisuuteen valoineen ja varjoineen – resonoivat eri aikakausien musiikkia vasten. Esityksen säveltäjänimiä ovat mm. Arvo Pärt, Clara Schumann, Jouni Kuronen, Jean Sibelius ja Erkki Melartin. Yhteistyössä Järvi-Kuopion seurakunta.

To 14.11. klo 19 Kevätuhri kahdella harmonikalla, Kuopion Musiikkikeskus.
Kuopion kaupunginorkesterin kanssa yhteistyössä toteutettavan konsertin erikoisuutena on Igor Stravinskyn Kevätuhrin sovitus kahdelle harmonikalle. Sen esittävät harmonikkataiteilijat Henrik Sandås ja Kalle Välimaa. Lisäksi konsertissa kuullaan Ravelin jousikvartetto, esiintyjinä Fuusio-kvartetin Sayaka Kinoshiro, Aleksandr Bulov, Anfisa Trotskaia ja Peter Gospodinov.

Lisätiedot:
www.kukamus.fi
www.facebook.com/kuopionkamarimusiikkiseura

Kuvissa:
– Jari Tyni
– Anfisa Troitskaya
– Tuomas Untamala
– Soila Häkkinen