Kuopion kaupunginteatteria luotsaa jatkossa tamperelainen teatterinohjaaja ja näyttelijä Tommi Auvinen. Auvinen aloittaa määräaikaisen, viisi vuotta kestävän tehtävänsä elokuun alussa. Sopimuksessa on myös optio kahdesta lisävuodesta.

Auvinen on jo ennestään tullut kaupunginteatterin henkilökunnalle – ja kenties katsojillekin – tutuksi, sillä hän on aiemmin tehnyt ohjaajavierailuja Kuopioon. Tuore teatterinjohtaja kertoo kaikista teattereista hakeneensa vain ja ainoastaan Kuopion kaupunginteatterille, vaikka muuallakin vastaavia paikkoja on ollut avoinna. Mikä Kuopion kaupunginteatterissa siis viehättää? 

– Päätökseeni hakea Kuopion kaupunginteatterin johtajaksi vaikuttivat ennen kaikkea ihmiset, niin näyttelijät kuin muukin henkilökunta, Kuopion kaupunginteatterilla. Täällä on hyvä tekemisen ilmapiiri, Auvinen kehuu.

– Odotukseni ovatkin teatterin henkilökunnan tuntien korkealla. Olen kovin innostunut tästä mahdollisuudesta. Näen jo potentiaalin, joka Kuopiossa on, ja uskon, että voimme saada paljon kivaa aikaan.

Auvisella onkin jo taskussaan useitakin suunnitelmia tulevaisuuden varalle.

– Siitä lähtien, kun sain tiedon valinnastani, olen kartoittanut erilaisia mahdollisuuksia tulevasta, hän kertoo, paljastamatta kuitenkaan vielä enempää.

– Varsinainen kädenjälkeni tulee näkymään teatterin ohjelmistossa vuonna 2021. Olin kuitenkin ehtinyt jo ennen valintaani teatterinjohtajaksi sopia muutamista ohjaajavierailuista tulevalle syyskaudelle, joten sikäli työnjälkeni näkyy ohjaajana jo tuolloin.

Myös Kuopio kaupunkina on Auvisen mieleen.

– Täällä on mukavasti historiaa jäljellä, ja se myös näkyy kaupunkikuvassa. Esimerkiksi Kuopion korttelimuseo on erittäin hieno ja yksi suosikkipaikoistani kaupungissa, hän kuvailee.

– Myös vesielementti on minulle tärkeä. Sen vuoksi tykkäänkin ulkoilla satamassa ja viihdyn Kallaveden rannoilla. Pidän myös siitä, kuinka Kuopiossa kaikki on kävelymatkan päässä.

Kuopiolaisia Auvinen kuvailee välittömiksi, ja kertoo kaupunkilaisten ottaneen hänet lämpimästi vastaan.

– Kaupungilla minua on tultu vetämään hihasta ja toivoteltu tervetulleeksi. Toivottavasti tapaamme kuopiolaisten kanssa myös teatterissa!