Kuopion keskustassa voi kesäaikaan kohdata matkailuneuvojan, joka tarjoaa jopa Googlea nopeammin vinkkejä kesäpäivän viettoon.

Kuopio on aktiivisimmillaan kesällä, kun tori on täynnä kauppiaita, satama veneilijöitä ja ulkoilualueet innokkaita retkeilijöitä. Keskusta on monipuolisuutensa ansiosta varma tärppi kotimaan kaupunkikohdetta etsivälle lomailijalle, sillä tekemistä riittää laidasta laitaan. Niin paikallisten kuin matkailijoidenkin kesäpäivän viihtyvyys varmistuu, kun kaupunki on palkannut kesän ajaksi lomailijoiden keskuuteen neljä matkailuneuvojaa. Neuvojat auttavat muun muassa mieluisan aktiviteetin löytämisessä.

– Matkailuneuvojia voi lähestyä matalalla kynnyksellä ja neuvoa voi kysyä esimerkiksi kiinnostavista käyntikohteista, tulevista tapahtumista, lounaspaikoista tai luontokohteista, kuvailee kaupungin asiakaspalveluvastaava Jaana Huttunen.

Matkailuneuvojia yhdistää aurinkoinen olemus, palvelualttius ja helposti lähestyttävyys, minkä takia heidät voi ohi kulkiessa pysäyttää rohkeasti. Oppaat liikkuvat jalkaisin tai sähköpotkulaudoilla siellä missä ihmiset ovat, kuten torilla, satamassa, Väinölänniemellä, matkakeskuksessa sekä Valkeisenlammen ympäristössä.

– Aurinkoisilla matkailuneuvojilla on kattava tietämys kaupungin menojen lisäksi muun muassa lähialueiden, kuten Tahkon tai Juankosken, käyntikohteista, kertoo Huttunen.

Suomeksi ja englanniksi palvelevat matkailuneuvojat ilmestyvät Kuopion katukuvaan kesäkuun puolivälissä. Oppaat ovat liikkeellä säällä kuin säällä koko kesäkauden ajan. Neuvontaa voi saada pääasiallisesti maanantaista lauantaihin kello 10:n ja 18:n välillä.

Matkailuneuvojien puh. 017 182 584
info@kuopio.fi