Kesä on täällä taas! Lomien alkaessa mieli on virkeä ja on aikaa kokeilla uusia mielenkiintoisia aktiviteetteja. Kuopion kaupunki tarjoaa maksuttomia liikunnallisia kesäriemuja kaikenikäisille lapsille.

Perinteiset avorantojen vesipeuhulat jatkuvat myös kesällä 2021. Yli viisivuotiaille suunnatuissa vesipeuhuloissa lapsi pääsee leikkimään ja totuttautumaan veteen ohjatuissa ryhmissä. Kuopion kaupungin liikunnanohjaaja Kaisa Kähärän mukaan tapahtumien tarkoituksena on tukea lasten uintitaidon opettelua.

– Tavoitteena on antaa valmiudet uinnin oppimiselle ja mukavia leikkituokioita ryhmässä yhdessä toisten kanssa. Myös uimataitoiset ovat tapahtumiin tervetulleita, Kähärä kannustaa.

Vesipeuhuloihin ilmoittaudutaan kaupungin nettisivuilla www.kuntapalvelut.fi/kuopio. Iloisia leikkejä ja rentoa yhdessäoloa sisältävät tapahtumat järjestetään Kuopion avorannoilla kesä- ja heinäkuun aikana.

Viikolla 24 14.6.–17.6 on luvassa Kiva kesä -kesäleiri 1.–3.-luokkalaisille lapsille. Liikunnallisen päiväleirin aikana pelataan, leikitään, kokeillaan eri liikuntamuotoja ja saadaan uusia kivoja kavereita.

Leiri järjestetään pääsääntöisesti ulkona Hatsalan koulun ulkokenttien, Niiralan liikennepuiston, Uppo-Nallen leikkipuiston ja yhtenä päivänä myös Puijon ympäristöissä. Leirille on ilmoittautuminen osoitteessa www.kuntapalvelut.fi/kuopio.

– Leiripäivien aikana pääsee myös tapaamaan uusia kivoja kavereita. Tapahtumat järjestetään pääsääntöisesti ulkona, joten kannattaa muistaa säänmukainen vaatetus, Kähärä neuvoo.

Leiritoimintaa on tiedossa myös 7–15-vuotiaille harrastamiseen tukea tarvitseville lapsille ja nuorille. Leiri järjestetään Aurinkorinteen koululla 7.–11.6. Yhteistyössä Pohjois-Savon Liikunta ry:n ja Vauhti!-hankkeen kanssa toteutettava leiri tarjoaa monipuolista liikuntaohjelmaa tukea tarvitseville. Mukaan mahtuu vain rajallinen määrä osallistujia per päivä, jotta turvallisuus säilyy. Leirille on ennakkoilmoittautuminen.

– Paikalle on tulossa vierailijoita paikallisista urheiluseuroista, kuten Puijon Pesiksestä. Leirillä pääsee tutustumaan eri liikuntalajeihin, liikkumaan metsässä ja viettämään mukavaa kesäpäivää tutustuen uusiin kavereihin. Luvassa on iloisia hetkiä, uuden oppimista ja itsensä voittamista kertoo liikunnanohjaaja Päivi Partanen Kuopion kaupungilta.

Suosituista kesäaktiviteeteista Partanen vinkkaa Niiralan perinteikkään liikennepuiston. Vastaremontoidussa puistossa lapset pääsevät tutustumaan liikennesääntöihin potkuautoillen. Aukioloaikojen puitteissa kaupungin kesäliikunnanohjaajat ovat paikalla antamassa autoja sekä neuvomassa liikennepuiston sääntöjä.

– Puisto on avoinna arkisin kello 10–17. Kypärän saa tarvittaessa ohjaajalta, mutta oman kypärän käyttäminen on suositeltavaa, Partanen sanoo ja lisää: näin korona-aikaan hygieniaan kiinnitetään erityistä huomioita. Polkuautot ja muut yhteiskäyttölaitteet desinfioidaan jokaisen käyttökerran jälkeen.

Leireillä ja tapahtumissa noudatetaan voimassa olevia koronarajoituksia. Tilanne kannattaa tarkistaa Liikkuva Kuopio -sivuilta sekä Kuopion Seinä -tapahtumaportaalista. Kaikki toiminta on maksutonta. Myös ulkopaikkakuntalaiset voivat osallistua, mikäli vapaita paikkoja löytyy.

Kuopion Kaupunki
www.liikkuvakuopio.fi
www.kuopions
einä.fi
www.kuopio.fi

Teksti Oodia/Joona Paakkanen