”Lähdettäisiin sitten jalkamatkalle yhdessä Savon saloja kiertelemään. Me elämme hyvin hiljaista elämää täällä, tytöt ja minä. Työtä teemme, että oikein hirvittää. Ja välistä virkistämme mieltä mariagilla ja kävelyretkellä. Muuten täällä vanhat ja uudet aatteet usein joutuvat kolisiooniin. Minä joka en liiku ollenkaan paljo ihmisten kesken, olen kuitenkin heillä suurena silmätikkuna, vanhoilla olijoilla nimittäin. Ehkä siitä syystä, että aina kuin vaan tilaisuutta on, isken niin ankaran kiivaasti kiinni.”
(Minna Canth kirjeessään Hilda Aspille 22.1.1885)

Minna Canthin Kuopio -näyttelyssä kerrotaan Canthille läheisistä ihmisistä ja Kuopiosta. Esillä on kirjailijalle ja hänen perheelleen kuuluneita esineitä. Ihmisiä ja kaupunkia kuvataan myös valokuvien kautta. Lähteinä on käytetty ennen kaikkea Canthin kirjeitä vuosilta 1880-1897.

Leikkijöitä ja kaupankävijöitä näyttelyssä odottaa lapsille suunnattu Lankakauppa. Tule tutustumaan Minna Canthiin ja vietä mukava päivä kauniissa pihapiirissä keskellä kaupunkia!

MINNA CANTHIN KUOPIO -KÄVELYKIERROKSET
la 20.7. klo 14
ke 24.7. klo 15
ke 31.7. klo 15
la 3.8. klo 14
la 10.8. klo 14

Minna Canthin Kuopio -kävelykierroksella tutustutaan siihen 1800-luvun lopun Kuopioon, jossa kirjailija Canth asui. Kierroksella sivutaan myös sitä, mikä jo silloin oli osa paikallishistoriaa sekä sitä, mitä uusi jännittävä vuosisata oli tuova tullessaan. Kävelykierroksella liikutaan Kuopion korttelimuseon, Väinölänniemen, Piispanpuiston, Kuopion tuomiokirkon ja torin lähiympäristössä. Kävelykierroksen kesto on 1 tunti 50 min. Kierros lähtee Kuopion korttelimuseon lipunmyyntipisteestä ja päättyy torille. Osallistumismaksu 8 €.

KUOPION KORTTELIMUSEO

Kirkkokatu 22
017 182 625
www.kuopionkorttelimuseo.fi
www.facebook.com/korttelimuseo

Avoinna ti–su klo 10–17, ke klo 10-19
Seuraa tiedotusta nettisivuilta ja somesta!
Pääsymaksut 6/4 €, opintoryhmät ja alle 18-vuotiaat maksutta