Kaupungilta löytyy kesän ajan matkailuneuvojia, jotka ovat valmiita auttamaan niin matkailijoita kuin paikallisiakin löytämään mieluisaa tekemistä kesäpäiville. 

Kuopion torille Siskotyttö-patsaan viereen saapuu jälleen infopisteenä toimiva Mualiman Napa -lasipaviljonki. Infopisteellä niin paikalliset kuin matkailijatkin voivat käydä kysymässä apua paikalla olevilta matkailuneuvojilta. Paviljonki toimii myös Hop-On Hop-Off -kaupunkibussin ja -laivan lipunmyyntipisteenä sekä matkamuistomyymälänä, jossa pääsee tutustumaan paikallisten pienyrittäjien valmistamiin tuotteisiin. 

Arkisin ja lauantaisin paikalla on matkailunevoja, lisäksi oppaita voi bongata kaupungilta, keskustan alueelta ja lähiympäristöstä, kuten Puijolta, kertoo kaupungin asiakaspalveluvastaava Jaana Huttunen

Kesäkuun puolivälissä katukuvaan ilmestyvät matkailuneuvojat, jotka ovat saaneet kattavan koulutuksen oppaana toimimiseen sekä Kuopion alueen palveluihin ja nähtävyyksiin liittyen. Matkailuneuvojien tehtävänä on auttaa ihmisiä löytämään aktiviteetteja, ravintoloita, luontokohteita sekä tapahtumia Kuopion alueelta. Helposti lähestyttävät oppaat ovat valmiita vastaamaan mieltä askarruttaviin kysymyksiin Kuopiosta tai kertomaan hyviä ja mielenkiintoisia käyntikohteita, joihin kannattaa tutustua paljon mahdollisuuksia omaavassa Kuopiossa vierailun aikana.

Palvelua on saatavilla suomeksi ja englanniksi. Kuopion lisäksi matkailuneuvojilta löytyy tietämystä lähialueiden, kuten Tahkon, tapahtumista, täsmentää Huttunen

Matkailuneuvoja torilla
Mualiman Napaa shopissa
ma – pe klo 9 – 16 ja la 9 – 15
ajalla 13.6. – 25.8.

Teksti: Oodia/Lotta Karppinen
Kuva: Vicente Serra