Kalla, Kantti, Muusa vai Stoori? Kuopion kaupunki osallistaa kuntalaisensa vaikuttamaan palveluidensa kehittämiseen. Tehtävänä on miettiä nimi uudelle kirjasto-museo –kokonaisuudelle.

Tiedon ja tarinoiden korttelin nimikilpailu käynnistyi tiistaina 2.6. Nimivaihtoehtoja on neljä, joista jokainen viittaa joko Kuopioon tai kirjaston ja museon palvelut yhdistävään kulttuuriin.   
– Nimikilpailu oli tarkoitus pitää jo aiemmin keväällä, mutta se siirtyi koronan vuoksi, koska halusimme mahdollistaa vastaamisen myös paperilla, museolehtori Sanna Reinikainen kertoo.
Nimikilpailu on osa kirjaston ja museon palveluiden kehittämistä kuntalaisten tarpeita vastaavaksi.
– Osallistamalla otamme huomioon kuntalaisten toiveet siitä, millä tavalla he haluaisivat asioida toimipisteissämme tulevaisuudessa ja millaisia palveluja he kotikaupunkiinsa kaipaavat. 

Keväisen remontin myötä kirjastossa on tehty useita toiminnallisia muutoksia, jotka liittyvät osallistamisen tavoin uuden kirjasto-museo –kokonaisuuden onnistuneeseen palvelumuotoiluun. Niiden avulla sujuvoitetaan asiakkaiden asiointia tulevaisuudessa uudessa kirjasto-museo –kokonaisuudessa.
– Remontin myötä siirsimme lapsiperhepalvelut alakertaan, mikä helpottaa heidän asiointiaan kirjastossa, kun tarve rappusissa kulkemiselle poistuu, kirjastotoimenjohtaja Päivi Savinainen kertoo.
Uudet toiminnallisuudet pääsevät kunnolla käyttöön, kun kirjaston kokoussalit, lehtisalit, tutkijanhuone ja alakerran muut tilat avataan syyskuussa 2020.

Läpikulkua kirjasto-museo –kokonaisuuden välillä saadaan kuitenkin vielä hetki odottaa. Vaikka varsinainen rakentaminen loppuu myös museon osalta lokakuuhun mennessä, sillä on edessään vielä kuukausia kestävä perusnäyttelykokonaisuuden rakennustyö.  
– Ensimmäinen kirjaston ja museon yhdistävään lisärakennukseen rakennettava vaihtuva näyttely on tarkoitus avata helmi-maaliskuussa 2021, ja museon perusnäyttelykokonaisuus on valmis yleisölle tammikuussa 2022, museonjohtaja Pertti Renvall kertoo.
Koronakriisi on hieman hidastanut Tiedon ja tarinoiden korttelin rakennusprosessia, mutta Renvallin mukaan pandemian vaikutukset jäivät onneksi ennakoitua vähäisemmiksi. Uusi kirjasto-museo  –kokonaisuus avautuu siis koronasta huolimatta aikataulussaan alkuperäisten suunnitelmien mukaisesti.

Äänestä  nimi uudelle kokonaisuudelle!

Valitse nimiehdokkaista mielestäsi sopivin ja äänestä Tiedon ja tarinoiden korttelin nimeä täällä: https://my.surveypal.com/Uuden-museo-kirjasto-kokonaisuuden-nimikilpailu.

Äänestysaikaa on 31.7.2020 asti ja äänestää voi myös paperilla pääkirjastolla, taidemuseolla sekä korttelimuseolla.  Tiedon ja tarinoiden korttelin nimi paljastetaan elokuussa 2020 muun muassa Kuopion kaupungin verkkosivuilla ja some-kanavissa ja Kohtaamisia-lehdessä.