Teksti: Oodia / Heta Jyrälä

Meidän Kuopio -kaupunkifestivaali tekee Kuopiosta kahdeksi viikoksi yhden suuren kohtaamispaikan.

Meidän Kuopio -festivaali järjestetään 13.–28.8.2022. Kaikille avoin tapahtuma on joka vuosi omanlaisensa ja aina kuopiolaistensa itsensä näköinen kokonaisuus. Viime vuonna festivaalilla oli yhteensä noin 150 erilaista tapahtumaa, noin 50 tapahtuman järjestäjää sekä noin 40 000 kävijää.

– Tänä vuonna luvassa on ainakin Elonkorjuujuhla, Taiteiden yö sekä Kuorojen venetsialaiset. Pienemmät tapahtumat varmistuvat kesän aikana. Vahvistuneet tapahtumat löytyvät Kuopion seinältä, vinkkaa kulttuurisuunnittelija Nina Venäläinen Kuopion kaupungilta.

Festivaalin tapahtumakirjo on laaja, sillä erilaisia tapahtumia on järjestetty aina pihakaraokesta ja kirppiksestä myyjäisiin sekä isompiin kaupunginosatapahtumiin. Venäläinen mainitsee, että esimerkiksi kaupunginorkesteri on esiintynyt pääkirjastolla ja Kuopion Sirkus taidemuseolla.

– Festivaalin aikana voi toteuttaa hyvin erilaisia projekteja, sillä kuka tahansa voi järjestää tapahtuman. Niin yksityiset henkilöt, työryhmät kuin taidelaitoksetkin, kertoo Venäläinen.

Tänä vuonna yhteisöllisen festivaalin painopiste on kaupunginosatapahtumissa, sillä erilaisten tapahtumien ja tempausten toivotaan leviävän entistäkin laajemmalle alueelle. Kaupunginosatapahtumista monille tutuin lienee Wanhan Haapaniemen kirpputori ja ravintolapäivä. Tapahtumien järjestämiseen voi saada tuotantotukea tai rahoitusta voi saada osallistumalla joukkorahoituskampanjaan.

– Näiden parin viikon aikana joka puolella kaupunkia tapahtuu. Kulttuuri rantautuu lähelle asukkaita, omalle alueelle, summaa Venäläinen.

Katso lisää: kuopionseina.fi/meidan-kuopio-festivaali