Kuopion luonnontieteellinen museo ja kaupunkiympäristön palvelualue ovat mukana Liito-orava-LIFE-hankkeessa, jonka yhtenä tavoitteena on lisätä tietämystä liito-oravasta ja sen elinympäristöjen tärkeydestä. Kuopiossa on alueellisesti merkittävä liito-oravakanta, ja monen meidän lähimetsässämme liitelee tuo uhanalainen laji. Oletko sinä nähnyt harmaaturkkisen naapurisi? 

Jo sadat kuopiolaiset ovat osallistuneet liito-orava-aiheisiin tapahtumiimme, kiitos jokaiselle! Kesällä avasimme liito-oravan pesäpönttöä kuvaavan kameran, jota pystyi seuraamaan vaikka omalta kotisohvalta. Ensimmäinen kuvaamamme liito-orava­emo poikasineen jäi kärpän saaliiksi, mutta loppukesällä saimme seurata toisen liituriperheen elämää.  

Kevään koronatilanne perui monia tapahtumia, mutta syksyllä ehtii vielä mukaan, jos epidemiatilanne sallii. Lähde opastetulle retkelle metsään aivan liito-oravan kotinurkille! Puijonlaaksossa järjestetään koko perheen retki, ja Kelloniemen metsässä teemana ovat cityliiturit. Konkreettisen panoksen luonnon ja liiturin hyväksi voit tehdä myös talkoissamme. Talkoissa nikkaroidaan pönttöjä liitureille ja muille kolopesijöille sekä käydään ripustamassa pönttöjä sopiviin paikkoihin. Kouluvierailut jatkuvat vielä tämän syyslukukauden, joten opettaja tai kasvattaja: vielä ehdit ottamaan yhteyttä! 

Tapahtumien lisätiedot löytyvät Kuopion luonnontieteellisen museon kotisivuilta ja Facebookista.

www.kuopionluonnontieteellinenmuseo.fi