Alkusyksyn elokuvafestivaalilla suudellaan ja juonitaan klassikoissa, kulttiteoksissa ja esikoiskuvissa. Romanssi-teema kaappaa syleilyynsä lukuisia elokuvan tyylilajeja: avantgardea, draamaa, trilleriä, komediaa, nuorisoelokuvia ja jopa kauhua.

ROMANSSI-VILIMIEN päänäyttämönä toimii 338-paikkainen elokuvateatteri Kino Kuvakukko, Vuorikatu 27. Festivaalilla on pääsarjan lisäksi runsaasti monentyyppistä ohjelmaa ilmaisesityksinä päiväkodeille ja kouluille. Osa koululaisesityksistä järjestetään Kuopion lähialuekeskuksissa. Pääjärjestäjä on alueellinen elokuvakeskus ISAK ry.

Mukana on myös useita Kuopion valkokangasensi-iltoja: uutuuksia sekä myös maineikkaita kulttiteoksia jotka ovat valmistumisaikanaan joutuneet tiukasti sensuurin hampaisiin tai muista syistä ajautuneet elokuvalevityksen sivuraiteille. Uutuuksia Kuopion ensi-illoissa on mm. lauluntekijänä  tunnetun Anna Erikssonin kohuttu  ”M”. 1970-luvulta ensi kertaa Kuopioon aikamatkailee Queer Cineman merkkiteos Pink Narciccus (1971) . Ensimmäistä kertaa valkokankaalle Kuopiossa pääsee vihdoin myös Andrzej Zulawskin ohjaama Possession (1981). Se on ilmestymisaikanaan raskaalla kädellä sensuroitu ja kiellettykin, poliittisia konnotaatioita herättelevä,  kauhugenreä lähentevä psykologinen draama Berliinin muurin juurelta.

Liput: 5 € / 7 € / 8 € / 10 €
Ohjelmamuutokset mahdollisia.
www.vilimit.fi