Elokuussa suosittelemme tutustumaan Kuopion syksyn kolmeen kovaan luontokohteeseen Kolmisoppi-Neulamäen luontopolkuihin, Puijonnokkaan ja Kurkimäen kyläyhdistyksen Kelokylään. Kaikki kohteet ovat lähellä eivätkä edellytä kalliita välineitä, voit tulla paikalle vain nauttimaan elämyksestä ja luonnosta.   

1. Kolmisoppi – Neulamäen luontopolut

Kolmisoppi- Neulamäen luontopoluilla voit ihailla Neulamäen laelta avautuvia komeita maisemia ja kallioita. Vuorilammen nuotiopaikalla voit myös sytyttää nuotion, grillata tai vain nauttia maisemista. Kolmisoppi-Neulamäen alueella on kolme luontopolkua: 5, 4 ja noin 2 kilometrin mittaisia. Luontopolkukierroksen voit aloittaa Kolmisopen lammen luoteispäästä, jossa on pieni paikoitusalue autoille. Luontopolulle pääsee myös vaikkapa Neulamäen asuntoalueelta Juontotien päästä tai urheilukentältä.

www.kuopio.fi/kolmisoppi-neulamaki
Kartta

2. Puijonnokka

Puijonnokan laavulla voit ihailla elokuisia auringonlaskun maisemia ja Pohjois-Kallaveden saaristoa vaikkapa nokipannukahvin kera. Täältä löytyy laavu nuotiopaikkoineen, kompostikäymälä ja liiteri. Retkelle Puijonnokkaan pääset Puijonsarvesta Aaro J. Jalkasen muistomerkiltä joka sijaitsee Puijonsarventien varrella. Muistomerkkiä vastapäätä on levike, jolle voit jättää auton. Laavulle pääset joko hiekkatietä tai mäntymetsän läpi kulkevaa metsäpolkua pitkin. Matkaa on tieltä noin 800 m. Laavulle pääsee myös Puijon tornilta, josta matkaa laavulle on noin 3,5 km.

www.kuopio.fi/puijo1
Kartta

3. Kurkimäen kyläyhdistyksen Kelokylä

Kurkimäen kyläyhdistyksen Kelokylä Putkinotkontien varressa on näyte Kurkimäen kyläyhdistyksen, talkootyön ja yhteistyön voimasta. Tällä upealla virkistysalueella voit kuntoilla tai nautiskella luonnosta nuotion ääressä. Alue on kaikkien käytettävissä erinomaisine varusteluineen: Alueella on puolikota, ulkotulipaikka, käymälä ja esiintymislava. Laavulta lähtee myös ympärivuotinen ulkoilureitti, joka on noin 6 km pitkä. Reitti kiertää nuoren mäntymetsän ja sitä pääsee kulkemaan niin pyörällä, jalan kuin vaikkapa suksinkin. Auton voit jättää esimerkiksi läheisen koulun vierellä olevan jalkapallokentän pihaan.

www.facebook.com/kurkimaenkylayhdistys.ry.1?
Kartta