Montako Victor Barsokevitchin lasinegatiivia on tallella? Mistä löytyy Juhani Ahon muistolaatta? Vastaamalla mm. näihin visaisiin kysymyksiin, pääset etenemään Kuopion muistolaattapelissä, joka johdattaa pelaajat laatalta toiselle esitellen samalla taustatietoja teoksista.

Kuopion muistolaattapeli on mobiililaitteilla toimiva peli. Pelaamaan pääsee lataamalla puhelimeen ilmaisen Nomadi-sovelluksen, josta se löytyy nimellä Kuopion muistolaattapeli. Pelin lähtöpisteenä on Kuopion taidemuseo, jonka sijainti on osoitettu kartalla. Peli aloitetaan tulemalla fyysisesti lähtöpisteeseen. Sovellus tunnistaa pelaajan sijainnin ja hänelle avautuu ensimmäinen kysymys. Oikean vastauksen jälkeen pelaaja saa lisätietoja muistolaatasta ja kartalle piirtyy reitti seuraavalle kohteelle. Näin peli kuljettaa kahdeksalle muistolaatalle. Reitin pituus on 1,5 km.

Jos käytössäsi ei ole älypuhelinta tai jostain muusta syystä ei huvita lähteä tutkailemaan muistolaattoja paikan päälle, ei hätää. Muistolaattojen tiedot ovat nimittäin löydettävissä Kuopion taidemuseon nettisivuilta osoitteesta www.kuopiontaidemuseo.fi/kuopion-muistolaat. Jos käytössäsi ei ole nettiyhteyttä ja tietokonetta, niin ei vieläkään ole hätää. Kuopion taidemuseosta saat painetun kartan, jonka avulla pääset tutustumaan keskusta-alueen muistolaattoihin.