Näyttely on valokuvataiteilija Nanna Hännisen ensimmäinen soolonäyttely Kuopion taidemuseossa. Hänninen on tunnettu ja tunnustettu valokuvaaja. Näennäisen pelkistettyä kuvakieltä käyttävällä taiteilijalla on kyky kuvata teoksissaan laajoja teemoja, joissa yksilön kokemusmaailma yhdistyy laajempaan viitekehykseen. Hänen teoksensa ovat analyyttisiä, mutta samanaikaisesti niissä on vahva emotionaalinen lataus. Näyttelyssä nähdään teoksia useista teossarjoista taiteilijan yli 20 vuotta kestäneen uran ajalta.

Miten kiinnostuit valokuvaamisesta? 

16-vuotiaana osallistuin mustavalkovalokuvauskurssille. Ottamani kuva sai kunniamaininnan kilpailussa mikä oli voimakas rohkaisu alalle. Seurasin myös aktiivisesti VB-valokuvakeskuksen näyttelyitä ja niillä oli suuri merkitys minulle. Kävin iltalukiota ja hakeuduin töihin Kuopion museoon valokuvaajan assistentiksi. Lukion jälkeen aloitin valokuvauksen opinnot Lahden muotoiluinstituutissa. Luulin, että minusta tulee kuvajournalisti. Taide kuitenkin löysi minut ja kävi nopeasti ilmi, että minusta tulee taiteilija.  

Teoksiasi on ollut esillä Kuopion taidemuseossa ryhmänäyttelyissä ja taidemuseon kokoelmanäyttelyissä. Understanding the Big Picture on ensimmäinen yksityisnäyttelysi Kuopion taidemuseossa. Mitä näyttelyn avautuminen sinulle merkitsee? 

Näyttely Kuopion taidemuseossa merkitsee minulle paljon. Minua jännittää miten yleisö kotikaupungissani ottaa sen vastaan. Koen, että näyttelyn saaminen Kuopion taidemuseoon on merkittävä tunnustus ja virstanpylväs urallani. 

Olet kehittänyt valokuviin perustuvan Neemo-metodin, joka on työkalu johtamiseen, fasilitointiin ja muutoksen ohjaamiseen ja vienyt sitä menestyksekkäästi eteenpäin maailmalla. Miten paljon sinulla on aikaa oman taiteen tekemiseen? 

Neemossa teen työtä taiteeni kanssa. Puhun taiteestani ja syvennän suhdettani siihen. Neemo saa ihmiset vaikuttumaan taiteesta, ja käymään vuoropuhelua. Saan heiltä paljon, kun he tulkitsevat taideteoksia omista lähtökohdistaan. On hienoa todistaa se näkemisen hetki, kun ihminen herää taiteen äärellä ja ymmärtää jotain uutta. Olen löytänyt pohjimmaisen merkityksen taiteelle. Taide avaa yhteyden toisiin ihmisiin. Se herättää ajatuksia ja nautintoa, ajattelun aihetta ja muuttaa ihmistä ja maailmaa. Neemon kautta olen päässyt näkemään taiteen suuren voiman. Neemon toimitusjohtajana toimiminen vie paljon aikaa. Viime vuonna tein työtä Serlachius-museon näyttelyä varten. Toivon, että jossain vaiheessa tänä vuonna pystyn keskittymään taiteelliseen työhön.