”Tulevaisuuden kirjasto on ajatusten ruokkija, jakamisen keskiö – paikka, minne tullaan oppimaan uutta, lainaamaan ja jakamaan, tapaamaan, kokoontumaan ja innovoimaan. Tällainen sisätori on rakentumassa Kuopioon, kun pääkirjasto ja museo yhdistyvät tiedon ja tarinoiden kortteliksi, jossa on eri muodossa olevaa aineistoa, tiloja, henkilökuntaa ja hyvän mielen palvelua. Remontin myötä pääkirjastolle muodostuu toiminnallinen lasten ja nuorten oma kirjasto alakertaan – kun tehdään parasta paikkaa lapsille, ei siitä tule kovin huono aikuisillekaan.”
Kirjastotoimenjohtaja Päivi Savinainen

”Kuopion museon peruskorjaus- ja laajennushankkeessa on käynnissä työmaavaihe ja kesä on ollut vilkasta aikaa työmaalla ja sen ympäristössä. Laajennusosan runko nousee kovaa vauhtia ja samalla peruskorjattavan osan runko odottaa uusia asennuksia. Hankkeessa käytetty yhteistyömalli, hybridiallianssi, on osoittautunut toimivaksi. Sen avulla saadaan laaja asiantuntemus eri suunnitteluratkaisujen tueksi ja näin lopputulos palvelee mahdollisimman hyvin museon tulevia toimintoja.”
Korjaushankkeen projektijohtaja Marko Väätäinen

”Kuopion museon rakennushankkeessa tapahtuu tällä hetkellä paljon: sekä suunnittelijat, rakentajat että museolaiset valmistautuvat uuteen. Rakennus valmistuu syksyllä 2020 ja ensimmäiset näyttelyt avaamme alkuvuodesta 2021. Uudisrakennus Hilan toiseen kerrokseen tulee vaihtuvien näyttelyiden n. 300 m2 sali, jonka tekniset ratkaisut takaavat hyvät ja turvalliset olosuhteet aroillekin aineistoille. Valoisan aulan kautta pääsee sujuvasti kulkemaan sekä kirjastoon että vanhan museon näyttelyihin. Aulassa voi virkistäytyä kahvilassa, asioida museokaupassa tai vain oleskella, nauttia ja rentoutua. Yhdessä me museolaiset ja kirjastolaiset toteutamme runsaista aineistoistamme kokonaisen tiedon ja tarinoiden korttelin, johon on hyvä tulla, ottaa polut omakseen ja palata.”
Museonjohtaja Merja Heiskanen

”Snellmaninpuistosta rakentuu keidas keskelle kaupunkia. Kaapeloinnit ja hulevesiverkoston putkitukset sekä puiden kantavat kasvualustat on jo pääosin tehty ja käytävien rakennekerrokset ovat enää viimeistelyä vaille valmiita. Nurmipintojen uusiminen ja ympärystukimuurin työt ovat parhaillaan käynnissä. Puiston kunnostus on valmis marraskuun 2019 loppuun mennessä.”
Rakennuttaja Jani Paananen