Savilahti-projekti etenee aikataulun mukaisesti. Liikenneverkoston valmistumisen jälkeen mielenkiinto kohdistuu asuinrakentamiseen.

Viimeisen neljän vuoden aikana useat toimijat ovat rakentaneet alueelle taloja ja infraa noin 400 miljoonalla eurolla. Alueen kokonaisinvestointien arvioidaan nousevan 1,5–2 miljardiin euroon.

– Uusia rakennushankkeita käynnistyy kokoajan. Tällä hetkellä suurimmat odotukset kohdistuvat Savilahden asuntorakentamiseen, sanoo Savilahti-projektin johtaja Antti Niskanen.

Kaavoituksen seuraava askel on loppuvuonna käynnistyvä Vanhan Varikon kakkososan alueluovutuskilpailu kumppanuuskaavoituksen pohjaksi. Tämä avaa oven Savilahden uuden asuinalueen kehitystyölle.

– Kaavan arvioidaan olevan valmis aikaisintaan vuonna 2021, minkä jälkeen alkaa varsinainen rakennustyö. Tavoitteena on rakentaa Varikolle kodit 2000 asukkaalle.

Ennen kuin asuinrakentaminen pääsee kunnolla vauhtiin, Savilahteen rakennetaan toimiva liikenneverkosto. Seuraavan parin vuoden aikana rakentuvat muun muassa Sarastuskaari, Savilahdentie ja uusi moottoritieramppi.

– Työn alla ovat myös energiapuolella liikkeelle lähtenyt alueellinen kaukojäähdytysjärjestelmä sekä ict-puolen avoin mikroputkijärjestelmä.

Lisäksi alueen keskeisessä osaamiskeskittymän toiminnassa on käynnissä monia erilaisia yhteistyö- ja kehityshankkeita. Näin ollen alueen opetus-, yritys- ja tutkimustoiminta tulee kiihtymään entisestään.

– Esimerkiksi Liikunta- ja tapahtumakeskus halutaan virittää sopivalla varustelulla myös hyvinvoinnin- ja terveyden testaus- ja tutkimusalustaksi Savilahden alueen toimijoille, Niskanen sanoo

Myös Savilahden smarteimmat ratkaisut -hanke eli SmaRa on edennyt suunnitellusti. Alkuperäisellä 2,5 vuoden hankeajalla toteutettiin 17 selvitystä ja vielä meneillään olevien neljän selvityksen tekemiseen haettiin puolen vuoden lisäaika marraskuun 2019 loppuun saakka. Parhaillaan pohditaan uusia ratkaisuja Savilahden talvikunnossapitoon sekä kiertotaloutta ja yhteisöllisyyttä edistävään asumiseen.

– Selvitysten ohessa SmaRa-hankkeessa on tehty useita benchmark- ja yhteistyömatkoja. Näiltä matkoilta on haettu uusimpia oppeja, parhaita käytäntöjä sekä uusia toteutusmalleja Kuopioon. Oppeja on sovellettu ja yhteistyöverkostoja rakennettu muun muassa kaupunkisuunnitteluun, rakentamisen ohjaamiseen ja älykaupunkiratkaisuihin liittyen, sanoo SmaRa-hankkeen projektipäällikkö Retu Ylinen.

Video Savilahden katusuunnitelmista:

Teksti: Maiju Korhonen
Kuva: Aihio Arkkitehdit