Jaakko Vaara, Kuopio
”Omaisiamme asuu onneksi lähellämme. He ovat käyneet kaupassa puolestamme. Itse vältämme kaupassa käymistä, emmekä myöskään vieraile muiden kotona. Toivoisin, että kaikki käyttäisivät nyt maskia julkisilla paikoilla.”

Ilona, Kuopio
”Jaksan erittäin hyvin. Se, että pystyn liikkumaan, tuo paljon iloa. Pelaan sulkapalloa, käyn avantouinneilla, hiihdän, kävelen ja pyöräilen.”

Soila Puustinen, Kuopio
”Ulkoilu ja liikkuminen auttavat jaksamaan. Myös tieto siitä, ettei tämä kestä ikuisesti, helpottaa. Ja totta kai myös yhdessäolo läheisimpien ystävien ja perheenjäsenten kanssa.”

Eve, Kuopio
”Olen yksinasuva eläkeläinen, joten olen tottunut etsimään päiviini mielekästä tekemistä. Minulle sellaista on esimerkiksi palapelien rakentelu, jooga, käsityöt ja ulkoilu. Uskon myös, että tästä kaikesta voi seurata jotain hyvääkin. Ehkä ihmiset kiinnittävät enemmän huomiota kulutukseensa ja siihen, mitä voisivat tehdä esimerkiksi ilmastonmuutoksen torjumiseksi.”

Veeti Hämäläinen, Kuopio
”Pitää mennä sen mukaan, mitä eteen tulee. Kun olemme kaikki mukana noudattamassa ohjeita, saamme suojeltua riskiryhmiä tartunnoilta. Hyvä puoli tässä on ollut se, että perheen kanssa on tullut vietettyä entistäkin enemmän aikaa, kun ei ole ollut niin paljon muita menoja. Perheen ja myös tyttöystävän kanssa vietetty aika on auttanut jaksamaan.”

Emmi Smolander, Siilinjärvi
”Mielestäni jokaisesta tilanteesta on yritettävä etsiä hyviäkin puolia. Jos esimerkiksi kaipaa matkustelua, niin myös täältä kotimaasta löytyy hyviä kohteita. Viime kesänä matkailinkin ystävieni kanssa Suomessa. Ja onhan tässä elämässä aikaa tehdä asioita, ei ole kiire. Olen lähentynyt kavereideni kanssa ja harrastanut enemmän urheilua, kun etäopiskelu on säästänyt aikaa.”

Esko Myyryläinen, Kuopio
”Melko pienessä piirissä on pitänyt liikkua. Onneksi on kuitenkin ollut lukemista, niin olen saanut aikani mukavasti kulumaan. Myös musiikkia olen kuunnellut paljon. Pidemmän päälle ihmisiä voi tietysti ruveta väsyttämään, kun ei pääse liikkumaan laajemmalla alueella. Mutta odotetaan rokotuksia.”