Kuopion museo sai uudistushankkeelleen rautaisen yhteistyökumppanin Hatsalan klassillisen koulun kuvataidepainotteisesta 7E-luokasta. Kolmivuotisen kummiluokkaprojektin tarkoituksena on tiivistää museon ja koulujen välillä tehtävää yhteistyötä ja tuoda nuorison arvokasta näkemystä museomaailmaan.

Kummiluokkahanke pyörähti käyntiin heti elokuussa 2018, kun nuoret kävivät MuseoLabissa ideoimassa uudistuvaa museota. Kummiluokan unelmien museossa on muun muassa historiaa elävöittäviä virtuaalilaseja, museosynttärit ja mukavia sohvia. – Museosta tulee nuorten näköinen, jos nuoret pääsevät suunnittelemaan museota, pohtivat kummiluokkalaiset Inka Moilanen ja Vilma-Reetta Miettinen.

Mitä oppilaat sitten kummiluokkaprojektilta odottavat? Ainakin uusia taitoja, jännittävää tekemistä ja projektin tarjoamaa oppia. Myös museohankkeen ympärillä työtä tekevien erilaiset ammatit ja työtehtävät kiinnostavat seiskaluokkalaisia. Vaikka kummiluokkaprojekti on vasta alkumetreillä, odotetaan oppilaiden keskuudessa jo malttamattomana uudistuvan museon avautumista.

Asiakkailta arvokasta tietoa suunnittelutyöhön

Kuopion museon sisältöjen uudistaminen ei jää ainakaan ideoiden puutteesta kiinni. Nuorten lisäksi lukemattomat muut asiakkaat ovat kertoneet toiveitaan museon kehittämiseksi MuseoLabin kautta. Kuopion museon henkilökunta kiittää lämpimästi asiakkaita tähänastisesta osallistumisesta ja toivottaa uudet ideat tervetulleiksi jatkossakin.

Muistathan voit osallistua ideointiin osoitteessa kuopionmuseo.fi/museolab

Kuvat: Tytti Survo, Kuopion museokeskus

Kuopion museo Hatsalan kuvisluokan seinällä.

KUOPION MUSEO
Kuopion museo on suljettuna peruskorjauksen ja
laajennusrakentamisen vuoksi 2018–2021.
www.kuopionmuseo.fi