Uppoudu tieteen, taiteen, keksintöjen, musiikin ja kuvien harmoniaan! Koe tilan ja ajan rajat ylittävä elämys ja tutustu Leonardon ihmeelliseen ja uskomattomaan maailmaan museoiden yhteisessä näyttelyssä.

L3DNARDO DA VINCI
Kuopion museossa 19.2–12.9.2021

Uudistetun Kuopion museon avajaisnäyttely kertoo suuren renessanssineron tarinan ennennäkemättömällä tavalla, yhdistämällä lisättyä todellisuutta, hologrammeja ja immersiivistä tarinankerrontaa.

Kuopion museossa perehdytään erityisesti Leonardo da Vincin elämään, keksintöihin ja koneisiin. Mukana on niin käytännöllisiä keksintöjä kuin mielikuvituksellisia sotakoneitakin, tärkeimpiä maalauksia unohtamatta. Lentäminen kiehtoi Leonardoa, ja hän tutki väsymättä lintujen lentoa. Voisiko ihminenkin nousta siivilleen?

L3DNARDO DA VINCI tarjoaa unohtumattoman kokemuksen, jossa teknologia ja innovaatiot hämmästyttävät ja yllättävät. Leonardo itse ilmestyy Kuopion museoon kolmiulotteisena hologrammina, keksinnöt heräävät henkiin lisätyn todellisuuden avulla, ja virtuaalilaseilla lennetään renessanssiajan maailmassa.

Näyttely huipentuu projisointien avulla luotuun immersiiviseen tilaan, jossa koko huoneen kattava liikkuva kuvapinta tempaa katselijan mukaansa. Uppoudu Leonardon merkittävimpiin teoksiin ja keksintöihin kiinnostavalla ja uudella tavalla.

KUOPION MUSEO  
Museokatu 1, 70100 Kuopio 
www.kuopionmuseo.fi  
kuopionmuseo@kuopio.fi 

L3DNARDO DA VINCI
Kuopion taidemuseossa 19.2–12.9.2021

L3DNARDO DA VINCI levittäytyy myös Kuopion taidemuseoon. 1600-luvulta lähtien Leonardo da Vincin kuuluisuus on ollut juuri taiteen ansiota. Monet pitävät Leonardon maalauksia kaikkien aikojen hienoimpina mestariteoksina.

Kuopion taidemuseossa on esillä 12 jäljennöstä Leonardon tunnetuimmista taideteoksista Mona Lisasta ja Luolamadonnan eri versioista aina Viimeiseen ehtoolliseen asti. Näyttelyssä pääsee myös tutustumaan alkuperäisteosten jännittäviin vaiheisiin. Mona Lisa on varastettu ja Viimeinen ehtoollinen lähes tuhottu – miten teokset on saatu pelastettua jälkipolville?

Leonardo da Vincin maalausten ainutlaatuisuus johtuu taiteilijan kekseliäistä teknisistä oivalluksista ja huolellisesta perehtymisestä ihmisten, eläinten ja kasvien rakenteeseen sekä valon ominaisuuksiin. Maalauksia on tutkittu satoja vuosia, mutta kaikkia niiden salaisuuksia ei ole vieläkään saatu selville.

KUOPION TAIDEMUSEO
Kauppakatu 35, 70100 Kuopio
017 182 633
www.kuopiontaidemuseo.fi
taidemuseo@kuopio.fi