Kun tavoitteena on kansainvälistyminen, ovat kumppanuus ja yhdessä toimiminen avainasemassa. BusinessKuopio vastaa kansainvälistymistavoitteisiin konkreettisilla toimenpiteillä, joiden avulla autetaan kuopiolaisia yrityksiä kansainvälistymisen polulla.

Invest and Grow in Kuopio Region -hankkeen käynnistyttyä on aloitettu yhteisten toimenpiteiden toteuttaminen yritysten kanssa. Kansainvälistä näkyvyyttä on edistetty osallistumalla mm. Tukholman ja Norjan messuille ja konferensseihin, sekä järjestämällä Slushin oheistapahtuma Kuopio goes Slush.

– Tukholman Nordic Life Science Days oli hyvä mahdollisuus terveysteknologia-alan yrityksille luoda uusia kontakteja potentiaalisiin asiakkaisiin ja sijoittajiin. Yhteisellä messuosastolla päästiin esittelemään kuopiolaista osaamista ja samalla tuotiin esiin Kuopiota investointikohteena, kertoo Invest and Grow in Kuopio Region -hankkeen vetäjä Mikko Juuti.

Lokakuussa suunnattiin Kuopion ystävyyskaupunkiin Norjan Bodøhön. Mukana olivat BusinessKuopion lisäksi Savilahden ja Viisaan liikkumisen kehityshankkeet.

– ISOCARP-konferensin Smart city -teema tarjosi uusia ideoita kaupungin omille kehityshankkeille. Matkalla syvennettiin Kuopion ja Bodøn välistä yhteistyötä ja suunniteltiin tulevaa. Bodøn kunnianhimoiset kaupunkikehitysprojektit voisivat tarjota ainutlaatuisia yhteistyömahdollisuuksia kuopiolaisille yrityksille, kertoo Kuopion kaupungin yrityspalvelun yrityskoordinaattori Johanna Liukkonen.

Joulukuussa järjestettiin ensimmäisen kerran Kuopio goes Slush -oheistapahtuma Helsingissä. Tilaisuudessa startupit pääsivät esittäytymään pitchauksen merkeissä, tapaamaan osaajia, uusia asiakkaita ja sijoittajia. Tilaisuudessa pitchasi kahdeksan startupia. Voiton ja palkintoliput Tahko Ski Lift Pitch -tapahtumaan nappasi Afekta Technologies.

– Kuopio goes Slush oli todella onnistunut. Palaute oli positiivista ja olemme vakuuttuneita, että tapahtuma kannattaa järjestää ensi vuonna uudestaan, iloitsee Juuti.

Maaliskuussa Lontooseen

BusinessKuopio ja Savonia-ammattikorkeakoulun koordinoima Fast Track -hanke järjestävät yhteistyössä muiden toimijoiden kanssa terveysteknologia-alan yrityksille vienninedistämismatkan Lontooseen ja Cambridgeen maaliskuussa. Mukaan lähtee kymmenen yrityksen delegaatio, jolla on aitoja kansainvälistymistavoitteita.

– Yritysten liiketoiminnan edistämiseksi on olennaista löytää yrityksille uusia kumppaneita sekä tarjota uusia mahdollisuuksia. Haluamme olla vahvasti mukana tukemassa yritysten kansainvälistymistavoitteita etenkin sijoittajayhteistyön näkökulmasta, painottaa Juuti.

Tavoitteena kumppanuus ja yhteistyö

– BusinessKuopion toimintaa toteuttaa Kuopion kaupungin yrityspalvelu. Tavoitteena tukea yritysten kasvua ja kansainvälistymistä toimialasta riippumatta
– Invest in -toimintaa koordinoi Invest and Grow in Kuopio region -hanke (1.1.2018-30.6.2020). Rahoittajina toimivat Euroopan aluekehitysrahasto, Pohjois-Savon liitto ja Kuopion kaupunki
– Lisätietoja: Invest and Grow in Kuopio Region -hanke, Mikko Juuti, puh. 044 718 2034
www.businesskuopio.fi

Kuva: Tapio Kettunen